skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki, umyj/wyczyść
Krok 2:
Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy w powolnej kuchence w trybie & quot; pieczenie"
Krok 3:
Cebula powinna mieć złoty karmelowy kolor
Krok 4:
Podczas smażenia cebuli drobno posiekaj marchewki lub trzy na tarce
Krok 5:
Do cebuli dodajemy grzyby i dusimy w tym samym trybie & quot; pieczenie & quot; aż sok z grzybów wyparuje.
Krok 6:
Następnie dodaj marchewki
Krok 7:
Kurczaka należy pokroić na średnio duże kawałki.
Krok 8:
Dodaj mięso do warzyw, soli, wymieszaj. Smażyć wszystko razem przez 10 min. wszystko w tym samym trybie & quot; pieczenie".
Krok 9:
Dobrze umyty ryż wsypujemy na wierzch, wyrównujemy, nie mieszamy
Krok 10:
Posyp przyprawami.
Krok 11:
Dodaj wodę
Krok 12:
Woda powinna tylko pokrywać ryż, nie więcej. Ustawiamy tryb " Ryż " na 30 minut.
Krok 13:
5 minut przed końcem czasu gotowania wymieszaj pilaw. Po zakończeniu czasu możesz pozostawić funkcję podgrzewania, wtedy ryż stanie się jeszcze bardziej miękki, ale nie więcej niż 40 minut, w przeciwnym razie stanie się zbyt miękki.
Krok 14:
Smacznego!
5 minut przed końcem czasu gotowania, gdy pilaw jest już wymieszany, tradycyjnie można w nim włożyć ząbki czosnku lub całą główkę, ale wtedy smak grzybów zostanie przerwany, więc jest to dla amatorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g