skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj filet z kurczaka, pokrój na kawałki losowo, a następnie posiekaj maszynką do mięsa.
2. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE", rozłóż mięso mielone, smaż przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, rozprowadzamy do mięsa mielonego, smażymy do przezroczystości.
4. Mój kalafior, włóż do wrzącej wody i gotuj przez kilka minut, po czym zalej zimną wodą, drobno posiekaj nożem i wyślij do multicookera, soli, pieprzu do smaku, zmień program na "duszenie" i gotuj przez około 10 minut.
5. Rozłóż nadzienie w osobnej misce, umyj miskę multicookera, wytrzyj do sucha.
6. Przesiej mąkę do głębokiej miski, posiekaj masło nożem, połącz z mąką, zmiel ręce na okruchy. Zbieramy okruchy ze zjeżdżalnią, wlewamy zimną wodę, dodajemy szczyptę soli, zagniatamy ciasto.
7. Ciasto rozprowadzamy w misce multicookera, rozprowadzamy, tworząc bok, wypełniamy ciasto nadzieniem z kurczaka i kalafiora.
8. Rozbij jajka do miski, ubij widelcem. Trzy sery na grubej tarce, włożyć do masy jajecznej, dodać śmietanę, wymieszać i wlać do nadzienia.
9. Ustawiamy program "Pieczenie" na 30 minut, gotujemy przy zamkniętej pokrywie, po sygnale dźwiękowym otwieramy pokrywkę, ponownie ustawiamy czas na 30 minut i kontynuujemy pieczenie tylko przy otwartej pokrywie.
ostrożnie wyjmij ciasto, ostudź i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g

