Królik z ziemniakami w wolnym naczyniu duszony
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cebulę i pokrój w ćwiartki.
Krok 2:
Zmiażdż czosnek, obierz i posiekaj.
Krok 3:
Umyj grzyby i pokrój na 2 lub 4 części.
Krok 4:
Pokrój boczek w paski. Przez 10 minut w programie smażenia rozgrzej olej.
Krok 5:
Rozbij królika.
Krok 6:
Dopraw mięso.
Krok 7:
W oleju włożyć boczek, cebulę i grzyby. Piecz przez 10 minut. Dodaj królika i smaż przez kolejne 10 minut.
Krok 8:
Dodaj ziemniaki i suszone śliwki do wolnowaru. Doprawić.
Krok 9:
Dodaj wino.
Krok 10:
Jeśli masz Szybkowar, gotuj na wolnym ogniu z zamkniętym zaworem przez pół godziny. Jeśli prosty Multicooker-dusić przez 1,5-2 godziny.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g