skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przepisu potrzebne będą piersi z kurczaka, cebula, czosnek, jajko, przyprawy, liść laurowy, sól. Zestaw przypraw można zmieniać według własnych upodobań.
Krok 2:
Piersi lepiej używać lekko rozmrożonych-łatwiej będzie drobno posiekać mięso . Usuń skórę: pociągnij krawędź do góry i pociągnij w przeciwnym kierunku, folię między mięsem a skórą można przyciąć nożem.
Krok 3:
Pokrój mięso w kości. Okazuje się, że około 1 kg.
Krok 4:
Drobno posiekaj mięso.
Krok 5:
Ugniataj liść laurowy w dłoniach.
Krok 6:
Dodaj przyprawy, posiekany liść laurowy i sól do drobno posiekanego mięsa. Dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Posiekaj cebulę w przystępny sposób.
Krok 8:
Posiekaj czosnek w przystępny sposób.
Krok 9:
Dodaj cebulę i czosnek do mięsa z przyprawami. Dokładnie wymieszaj.
Krok 10:
Dodaj jajko. Dokładnie wymieszaj.
Krok 11:
Przygotuj Multicooker do gotowania na parze: wlej 2-3 szklanki wody (Multicooker) do garnka, umieść miskę do gotowania na parze.
Krok 12:
Weź worek do napełniania i pokrój na 2 części wzdłuż. W każdej części połóż część mięsa mielonego i zwiń kiełbasę, zawiń i zawiąż końce, po skręceniu.
Krok 13:
Włóż uformowane kiełbaski do wolnowaru. Włącz tryb "Gotowanie na parze" przez 25 minut.
Krok 14:
Otwórz Wolnowar po określonym czasie. Wyjmij miskę do gotowania na parze z multicookera i włóż do jakiegoś pojemnika. Pojemnik powinien być taki rozmiar, aby sok z kiełbas stos do niego, a nie obok, gdy zdjąć opakowanie. Sok uzyskuje się dość dużą ilość.
Krok 15:
Odetnij wiązane końcówki polietylenu i pociągnij owijkę do góry. Łatwo się zdejmie.
Krok 16:
Spuść wodę z garnka, osusz i wlej olej do smażenia. Włóż patelnię z powrotem do powolnej kuchenki i włącz tryb " Pieczenie "(jeśli nie ma trybu "smażenie"). Smaż kiełbaski ze wszystkich stron na złoty kolor (około 20 minut)
Krok 17:
Kupaty w powolnej kuchence są gotowe. Możesz podać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g