kupaty w powolnej kuchence

kupaty w powolnej kuchence bez wnętrzności. Naturalne i smaczne! Kupaty to kiełbaski z drobno posiekanego mięsa, które należy najpierw ugotować, a następnie usmażyć. Oczywiście dobrze jest, gdy wiesz, gdzie wziąć skorupę z jelit, aby je przygotować. Ale co, jeśli nie masz gdzie jej zabrać? W takim przypadku proponuję przygotować kupaty za pomocą torebek do pakowania i multicookera. Ta opcja nie jest pozbawiona wad. Na przykład kiełbaski są suche, ponieważ cały sok wypływa po zdjęciu osłonki przed smażeniem. Ale tę wadę rekompensuje jakiś SOS.
Anna HAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 20 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 8 % 2 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przepisu potrzebne będą piersi z kurczaka, cebula, czosnek, jajko, przyprawy, liść laurowy, sól. Zestaw przypraw można zmieniać według własnych upodobań.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Piersi lepiej używać lekko rozmrożonych-łatwiej będzie drobno posiekać mięso . Usuń skórę: pociągnij krawędź do góry i pociągnij w przeciwnym kierunku, folię między mięsem a skórą można przyciąć nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso w kości. Okazuje się, że około 1 kg.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj mięso.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugniataj liść laurowy w dłoniach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj przyprawy, posiekany liść laurowy i sól do drobno posiekanego mięsa. Dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj cebulę w przystępny sposób.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj czosnek w przystępny sposób.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj cebulę i czosnek do mięsa z przyprawami. Dokładnie wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj jajko. Dokładnie wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotuj Multicooker do gotowania na parze: wlej 2-3 szklanki wody (Multicooker) do garnka, umieść miskę do gotowania na parze.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Weź worek do napełniania i pokrój na 2 części wzdłuż. W każdej części połóż część mięsa mielonego i zwiń kiełbasę, zawiń i zawiąż końce, po skręceniu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż uformowane kiełbaski do wolnowaru. Włącz tryb "Gotowanie na parze" przez 25 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Otwórz Wolnowar po określonym czasie. Wyjmij miskę do gotowania na parze z multicookera i włóż do jakiegoś pojemnika. Pojemnik powinien być taki rozmiar, aby sok z kiełbas stos do niego, a nie obok, gdy zdjąć opakowanie. Sok uzyskuje się dość dużą ilość.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odetnij wiązane końcówki polietylenu i pociągnij owijkę do góry. Łatwo się zdejmie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Spuść wodę z garnka, osusz i wlej olej do smażenia. Włóż patelnię z powrotem do powolnej kuchenki i włącz tryb " Pieczenie "(jeśli nie ma trybu "smażenie"). Smaż kiełbaski ze wszystkich stron na złoty kolor (około 20 minut)

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Kupaty w powolnej kuchence są gotowe. Możesz podać do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy