zupa żeberkowa w powolnej kuchence

bardzo obfita i pyszna zupa na żeberkach wieprzowych. Naprawdę podobała mi się zupa, a powolna kuchenka pomogła mi ją przygotować bez kłopotów.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 33 % 3 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować do przygotowania zupy z żeberkami w powolnej kuchence.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę, włóż do miski multicookera włącz tryb & quot; smażenie & quot; smaż przez 5-8 minut na oleju roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do miski Multicooker, podziel żeberka na kawałki na ziemniakach. Dodaj liść laurowy, sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę, Ustaw gotowanie w trybie "duszenie" na 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    10 minut przed końcem gotowania dodaj pomidory pokrojone na małe kawałki do zupy, najpierw usuń z nich skórę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Opcjonalnie możesz dodać warzywa, zupa jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy