zupa rybna w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Wcześniej włącz powolną kuchenkę w tryb smażenia.
Krok 2:
Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć razem z cebulą.
Krok 4:
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę. Włóż do miski wolnowaru.
Krok 5:
Dobrze spłucz rybę. Przy głowie usunąć skrzela i oczy. Złożyć w powolnej kuchence.
Krok 6:
Dodaj umyty ryż, sól, pieprz.
Krok 7:
Napełnij wodą. Gotuj w trybie "Zupa" przez godzinę.
Krok 8:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g