skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zapiekankę marchewkową w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do przygotowania pysznego deseru z naturalnych i wysokiej jakości produktów.
Krok 2:
Weź miskę objętościową i rozbij do niej cztery jaja kurze o temperaturze pokojowej, a następnie wlej sto dwadzieścia gramów cukru do miski.
Krok 3:
Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste i gładkie.
Krok 4:
Dodaj sto gramów roztopionego masła do miski z ugotowaną masą jajeczną.
Krok 5:
Jeszcze raz dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce razem.
Krok 6:
Weź głęboką miskę, a następnie wlej do niej dwieście pięćdziesiąt gramów semoliny, dziesięć gramów proszku do pieczenia, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.
Krok 7:
Wlej wszystkie suche składniki do miski z płynną bazą w dwóch krokach i wymieszaj.
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie, a następnie odstaw miskę i pozwól kaszy manny na chwilę się zaparzyć i puchnąć.
Krok 9:
Zetrzyj pięćset gramów marchewki na drobnej tarce,którą następnie włóż do miski z ciastem i wymieszaj.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Włóż ugotowane ciasto marchewkowe do miski multicookera i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż miskę do korpusu multicookera, który następnie włącz tryb pieczenia w stu czterdziestu stopniach. Skup się na swojej technice!
Krok 12:
Po godzinie lub siedemdziesięciu minutach, w zależności od powolnej kuchenki, rozłóż ugotowaną zapiekankę marchewkową na stole i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.
Krok 13:
Pokrój zapiekankę na porcje, które z kolei rozłóż na talerzach i podawaj.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zapiekanka z marchwi wykonana z naturalnych i wysokiej jakości produktów jest bardzo przydatna dla rosnącego organizmu dziecka, ponieważ zawiera dużo błonnika, witaminy C, magnezu, wapnia, żelaza i białka. Polecam wszystkim łatwą do przygotowania budżetową zapiekankę marchewkową dla dzieci! Ten przepis na zapiekankę bez dodawania mąki jest niezwykle prosty, więc poradzi sobie z nim każda gospodyni domowa. Podczas obróbki cieplnej marchew zachowuje wszystkie ważne właściwości i elementy, które są tak niezbędne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zapiekankę marchewkową można przygotować w silikonowym naczyniu do pieczenia, które wypełniając ciastem marchewkowym wkładamy do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni na trzydzieści pięć do czterdziestu minut.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jak wybrać semolinę, ugotować z niej idealną owsiankę i nie tylko, przeczytaj artykuł o manku i semolinie .
czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g