zapiekanka marchewkowa w powolnej kuchence

bardzo smaczne, bardzo aromatyczne, bardzo jasne, dla dziecka! Zapiekanka marchewkowa w powolnej kuchence, ten słodki deser warzywny dla dzieci z naturalnych i wysokiej jakości produktów bez dodatku mąki, mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu dzieciom!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 68 % 30 g
206 kcal
IG: 10 / 55 / 34

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zapiekankę marchewkową w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do przygotowania pysznego deseru z naturalnych i wysokiej jakości produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź miskę objętościową i rozbij do niej cztery jaja kurze o temperaturze pokojowej, a następnie wlej sto dwadzieścia gramów cukru do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste i gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sto gramów roztopionego masła do miski z ugotowaną masą jajeczną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeszcze raz dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce razem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź głęboką miskę, a następnie wlej do niej dwieście pięćdziesiąt gramów semoliny, dziesięć gramów proszku do pieczenia, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej wszystkie suche składniki do miski z płynną bazą w dwóch krokach i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie, a następnie odstaw miskę i pozwól kaszy manny na chwilę się zaparzyć i puchnąć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj pięćset gramów marchewki na drobnej tarce,którą następnie włóż do miski z ciastem i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż ugotowane ciasto marchewkowe do miski multicookera i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż miskę do korpusu multicookera, który następnie włącz tryb pieczenia w stu czterdziestu stopniach. Skup się na swojej technice!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po godzinie lub siedemdziesięciu minutach, w zależności od powolnej kuchenki, rozłóż ugotowaną zapiekankę marchewkową na stole i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój zapiekankę na porcje, które z kolei rozłóż na talerzach i podawaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zapiekanka z marchwi wykonana z naturalnych i wysokiej jakości produktów jest bardzo przydatna dla rosnącego organizmu dziecka, ponieważ zawiera dużo błonnika, witaminy C, magnezu, wapnia, żelaza i białka. Polecam wszystkim łatwą do przygotowania budżetową zapiekankę marchewkową dla dzieci! Ten przepis na zapiekankę bez dodawania mąki jest niezwykle prosty, więc poradzi sobie z nim każda gospodyni domowa. Podczas obróbki cieplnej marchew zachowuje wszystkie ważne właściwości i elementy, które są tak niezbędne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zapiekankę marchewkową można przygotować w silikonowym naczyniu do pieczenia, które wypełniając ciastem marchewkowym wkładamy do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni na trzydzieści pięć do czterdziestu minut. 

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jak wybrać semolinę, ugotować z niej idealną owsiankę i nie tylko, przeczytaj artykuł o manku i semolinie .

czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"   

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy