domowe szproty w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
najpierw parzymy herbatę, która nada naszej rybie najpiękniejszy kolor, a także wzbogaci ją swoim aromatem:
- zagotuj wodę;
- wlej herbatę do naczyń o grubych ściankach;
- wlać wrzącą wodę i przykryć pokrywką;
- odstawiamy na 10-15 minut.
podczas parzenia herbaty czyścimy wcześniej rozmrożony gromadnik:
- odcinamy głowy;
- usuń wnętrze;
- dokładnie spłucz;
- suszymy.
jeśli kawior trafi do gromadnika, nie wyrzucaj go: można go ugotować z rybą-jest też bardzo smaczny!
po przygotowaniu ryby przystępujemy do przygotowania sosu:
- wymieszaj olej roślinny i sos sojowy w głębokiej misce;
- dodaj przyprawy, sól;
- przecedzić przez sitko do miski herbata;
- dobrze wymieszaj.
następnie przejdź do zakładki w multicookerze:
- włóż rybę i kawior do miski;
- wlać sos;
- ustaw program "duszenie" - "ryba" na 120 minut.
podawaj na zimno jako osobne danie lub na kanapkach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal / 100g