ciasto rybne w powolnej kuchence z zieloną cebulą

wszystkie twoje gospodarstwa domowe będą zachwycone tym ciastem. Absolutnie cudowne ciasto rybne, które można podawać z herbatą. Konserwa rybna może być całkowicie dowolna, w oleju, we własnym soku-co chcesz.
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 11 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 49 % 23 g
246 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

rozpuść cukier w ciepłej wodzie z drożdżami (świeżymi). Pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.
gdy pojawi się Czapka z pianki, Kontynuuj dalej.
wlej drożdże do szerokiej miski, dodaj do nich jajko, sól, mąkę, przesianą (pozostaw garść do rozwałkowania ciasta). Zagnieść ciasto. Dodaj zmiękczone masło. W rezultacie otrzymasz delikatne, giętkie ciasto. Teraz przykryj miskę folią spożywczą i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
posiekaj drobno ugotowane jajka, posiekaj drobno zieloną cebulę. Ryby (możesz wziąć dowolne konserwy rybne z olejem lub własnym sokiem) rozgnieść widelcem wraz z olejem. Wymieszaj jajka, cebulę i ryby. Odłóż nadzienie na bok.
połóż ciasto na powierzchni roboczej. Dzielimy na 2 części i rozwijamy każdą. Powinieneś uzyskać 2 koła o średnicy miski multicookera, biorąc pod uwagę boki.
posmaruj miskę multi masłem i połóż pierwszą część ciasta na dnie, dekorując boki o wysokości 4 cm. Połóż nadzienie na cieście. Zamknij drugą część ciasta na górze i ściśnij krawędzie.
Włącz tryb "pieczenia" w powolnej kuchence na 40 minut. Następnie wyjmujemy gorące ciasto, odwracamy je spodem do góry i pieczemy przez kolejne 20 minut. Jest to konieczne, aby ciasto wyszło z piękną upieczoną skórką. W przeciwnym razie będzie biały. Ponownie, jeśli masz Szybkowar, czas gotowania może skrócić się do 20-30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Makrela konserwowa - 317   kcal/100g

Podobne przepisy