skład / składniki
metoda gotowania
rozpuść cukier w ciepłej wodzie z drożdżami (świeżymi). Pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.
gdy pojawi się Czapka z pianki, Kontynuuj dalej.
wlej drożdże do szerokiej miski, dodaj do nich jajko, sól, mąkę, przesianą (pozostaw garść do rozwałkowania ciasta). Zagnieść ciasto. Dodaj zmiękczone masło. W rezultacie otrzymasz delikatne, giętkie ciasto. Teraz przykryj miskę folią spożywczą i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
posiekaj drobno ugotowane jajka, posiekaj drobno zieloną cebulę. Ryby (możesz wziąć dowolne konserwy rybne z olejem lub własnym sokiem) rozgnieść widelcem wraz z olejem. Wymieszaj jajka, cebulę i ryby. Odłóż nadzienie na bok.
połóż ciasto na powierzchni roboczej. Dzielimy na 2 części i rozwijamy każdą. Powinieneś uzyskać 2 koła o średnicy miski multicookera, biorąc pod uwagę boki.
posmaruj miskę multi masłem i połóż pierwszą część ciasta na dnie, dekorując boki o wysokości 4 cm. Połóż nadzienie na cieście. Zamknij drugą część ciasta na górze i ściśnij krawędzie.
Włącz tryb "pieczenia" w powolnej kuchence na 40 minut. Następnie wyjmujemy gorące ciasto, odwracamy je spodem do góry i pieczemy przez kolejne 20 minut. Jest to konieczne, aby ciasto wyszło z piękną upieczoną skórką. W przeciwnym razie będzie biały. Ponownie, jeśli masz Szybkowar, czas gotowania może skrócić się do 20-30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g