skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie na gotowaną wieprzowinę. Potrzebujemy również folii.
Krok 2:
Opłucz wieprzowinę w wodzie i osusz ręcznikami kuchennymi. Wykonaj nakłucia nożem kuchennym.
Krok 3:
Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek (mój jest duży) na 2-3 części. Włóż czosnek do nakłuć w mięsie.
Krok 4:
Wymieszaj sól i przyprawy w misce. Przetrzyj mięso mieszanką, polej oliwą z oliwek i dobrze potrzyj.
Krok 5:
Przenieś mięso do folii.
Krok 6:
Owinąć mocno w kilka warstw i włożyć do miski Multicooker (wlewam trochę oleju do miski). Wybierz program Pieczenie 1 godzina. Gotuj do charakterystycznego sygnału.
Krok 7:
Gotową wieprzowinę pozostaw po sygnale w misce, a następnie przenieś do naczynia i rozwiń folię. Bougienina jest gotowa.
możesz podawać wieprzowinę, krojąc nie grube plastry, na liściach zielonej sałaty i posypując posiekaną zieloną cebulą. Ja też użyłam chrzanu w puszkach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g