gotowana wieprzowina w folii w powolnej kuchence

wieprzowina w powolnej kuchence-szybka, łatwa i niesamowicie smaczna! Nie powinieneś kupować wieprzowiny w sklepie, ponieważ teraz znasz prosty przepis na gotowanie domowej aromatycznej wieprzowiny w powolnej kuchence! Smacznego!
SiyanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 9 % 3 g
236 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie na gotowaną wieprzowinę. Potrzebujemy również folii.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz wieprzowinę w wodzie i osusz ręcznikami kuchennymi. Wykonaj nakłucia nożem kuchennym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek (mój jest duży) na 2-3 części. Włóż czosnek do nakłuć w mięsie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj sól i przyprawy w misce. Przetrzyj mięso mieszanką, polej oliwą z oliwek i dobrze potrzyj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś mięso do folii.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Owinąć mocno w kilka warstw i włożyć do miski Multicooker (wlewam trochę oleju do miski). Wybierz program Pieczenie 1 godzina. Gotuj do charakterystycznego sygnału.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową wieprzowinę pozostaw po sygnale w misce, a następnie przenieś do naczynia i rozwiń folię. Bougienina jest gotowa.

możesz podawać wieprzowinę, krojąc nie grube plastry, na liściach zielonej sałaty i posypując posiekaną zieloną cebulą. Ja też użyłam chrzanu w puszkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy