zupa grochowa z kurczakiem w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie wszystkich składników
Krok 2:
Jeśli masz duży kawałek mięsa, tak jak ja, lepiej ugotować go wcześniej w trybie "Duszenia" 1,5-2 godziny. I możesz pokroić kurczaka na kawałki i włożyć do powolnej kuchenki wraz z warzywami.
Krok 3:
Trzy marchewki na grubej tarce
Krok 4:
Cebula cięta losowo
Krok 5:
Ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 6:
Wkładamy wszystko do multicookera, wlewamy tam umyty groszek i wlewamy wodę do maksymalnego znaku
Krok 7:
Włóż liść laurowy, sól, pieprz, wszystko wymieszaj. Ustawiamy tryb "gaszenia" na 1 godzinę. Przed podaniem posyp ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal / 100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Suszony groszek krowie nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g