pieczony kurczak w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności.
Krok 2:
Czosnek drobno posiekaj lub zmiażdż.
Krok 3:
Dodaj majonez do czosnku.
Krok 4:
Dodaj przyprawy.
Krok 5:
Mój kurczak, zwiń w marynacie, pozostaw na 2 godziny.
Krok 6:
Jeśli masz marynator, wystarczy 10 minut.
Krok 7:
Rozłóż marynowanego kurczaka w powolnej kuchence. Smażyć z obu stron.
Krok 8:
Przygotuj przystawkę i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g