pieczony kurczak w powolnej kuchence

pyszny i soczysty kurczak bez większego wysiłku. Kurczak okazał się bardzo smaczny i soczysty, podobał się wszystkim.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 14 g
tłuszcze 67 % 31 g
węglowodany 2 % 1 g
341 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Czosnek drobno posiekaj lub zmiażdż.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj majonez do czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przyprawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mój kurczak, zwiń w marynacie, pozostaw na 2 godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jeśli masz marynator, wystarczy 10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż marynowanego kurczaka w powolnej kuchence. Smażyć z obu stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj przystawkę i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy