udka z kurczaka w sosie śmietanowym w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Moje udka z kurczaka kroimy na kilka kawałków, solimy i panierujemy ze wszystkich stron w mące.
2. Wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż przygotowanego ptaka, wybierz program "SMAŻENIE", usmaż każdy kawałek po obu stronach. Kurczaka najlepiej podzielić na 2-3 partie, aby każdy kawałek miał czas na dobre zrumienienie.
3. Całe smażone mięso wkładamy do miski multicookera, dodajemy śmietanę, czarny mielony pieprz, czosnek wyciśnięty przez prasę i mieloną paprykę.
4. A teraz wlej gorącą wodę, dodaj sól do smaku, wybierz program "duszenie" i gotuj przez 40 minut.
podawaj na stole na gorąco, uzupełniając dowolnym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g