kapusta brokułowa w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Brokuły myjemy, dzielimy na kwiatostany, wkładamy do wrzącej osolonej wody, trzymamy przez 3 minuty, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
2. Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki.
3. Posmaruj miskę multicookera oliwą z oliwek, włóż do niej kapustę, umieść talerze mozzarelli na kwiatostanach, posyp suszonym oregano i bazylią.
4. Zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "Pieczenie" i ustaw czas na 20 minut.
po sygnale możesz podać brokuły.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g