kapusta brokułowa w powolnej kuchence

wolisz dania warzywne? Gotuj brokuły! Kapusta brokułowa pieczona w powolnej kuchence będzie świetną kolacją, można ją uzupełnić daniami mięsnymi lub rybnymi lub podać samodzielnie. Ser w tym przepisie doskonale uzupełnia brokuły, suche zioła nadają subtelny aromat.
pegamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 17 % 4 g
115 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Brokuły myjemy, dzielimy na kwiatostany, wkładamy do wrzącej osolonej wody, trzymamy przez 3 minuty, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.

2. Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki.

3. Posmaruj miskę multicookera oliwą z oliwek, włóż do niej kapustę, umieść talerze mozzarelli na kwiatostanach, posyp suszonym oregano i bazylią.

4. Zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "Pieczenie" i ustaw czas na 20 minut.

po sygnale możesz podać brokuły.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy