ser topiony w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
procedura przy robieniu domowego sera topionego jest następująca:
1. Włóż twarożek z miski, dodaj do niego miękkie masło (należy je wcześniej wyjąć z lodówki), a także sól i sodę. Rozbij jajko. Za pomocą blendera ubij wszystkie składniki, aż będą gładkie.
2. Przenieś przyszły ser do miski wolnowaru. Zaprogramuj go na 90 stopni i ciągle mieszając gotuj ser przez 5-10 minut.
3. Gotowy ser wlać do foremek, a po schłodzeniu wysłać do lodówki na noc.
rano ser będzie gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g