zupa z fasoli w puszkach w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz i posiekaj ziemniaki. Włącz program "Pieczenie" przez 35 minut, wlej olej roślinny, podgrzewaj przez 5 minut. Następnie włóż cebulę do oleju, smaż, aż będzie przezroczysta. Zetrzyj marchewki i dodaj do cebuli, smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i posiekane ziemniaki, gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż program się skończy.
następnie dodaj fasolę w puszkach (wraz z płynem, jeśli fasola jest czerwona, nada kolor) i dodaj wodę do pożądanej gęstości. Włóż liść laurowy, czerwoną ostrą paprykę, paprykę, suchą bazylię, sól i włącz tryb "duszenia" na 30 minut, zamknij pokrywkę. Pod koniec programu dodaj posiekany czosnek i świeżą kolendrę. Pozwól mu trochę zaparzyć! Zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g