zupa z fasoli w puszkach w powolnej kuchence

Przygotuj aromatyczną zupę fasolową według prostego przepisu w powolnej kuchence! Jak wiesz, zwykła fasola wymaga długiego namaczania. Ten przepis wykorzystuje fasolę w puszkach, co znacznie skraca czas gotowania.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 70 % 16 g
97 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

obierz i posiekaj ziemniaki. Włącz program "Pieczenie" przez 35 minut, wlej olej roślinny, podgrzewaj przez 5 minut. Następnie włóż cebulę do oleju, smaż, aż będzie przezroczysta. Zetrzyj marchewki i dodaj do cebuli, smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i posiekane ziemniaki, gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż program się skończy.

następnie dodaj fasolę w puszkach (wraz z płynem, jeśli fasola jest czerwona, nada kolor) i dodaj wodę do pożądanej gęstości. Włóż liść laurowy, czerwoną ostrą paprykę, paprykę, suchą bazylię, sól i włącz tryb "duszenia" na 30 minut, zamknij pokrywkę. Pod koniec programu dodaj posiekany czosnek i świeżą kolendrę. Pozwól mu trochę zaparzyć! Zupa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy