skład / składniki
metoda gotowania
w dobrym nastroju zabierz się do pracy:
- ziemniaki dokładnie umyć szczotką, osuszyć;
- zawiń każdą bulwę w osobny kawałek folii, umieść w misce multicookera;
- wybierz tryb pieczenia i czas gotowania - 45 minut;
- w międzyczasie pokrój łososia w plastry, obierz czosnek, przepuść przez prasę, drobno posiekaj cebulę;
- w małej misce ułożyć śmietanę, dodać sól i pieprz, ułożyć kleik czosnkowy i posiekaną cebulę, wzbogacić SOS suchymi przyprawami do smaku, wymieszać;
- opiekaj orzeszki piniowe na suchej patelni (bez dodatku oleju);
- na pieczonym ziemniaku wykonaj głębokie nacięcie, włóż do niego kawałek łososia i odrobinę sosu, posyp orzeszkami pinii;
- w ten sposób nadziewaj wszystkie ziemniaki.
podawaj natychmiast, na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g