sum w powolnej kuchence na parze
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
tym razem gotujemy steki rybne.
rozmrażamy je, odcinamy płetwy, spłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy na folii.
w Spodku wymieszaj pieprz, sól, proszek imbirowy i suszoną bazylię.
pocieramy steki z sum otrzymaną pikantną mieszanką, posypujemy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
posiekaj koperek, posyp rybę.
połóż rybę w folii na sitku przeznaczonym do gotowania na parze, wybierz tryb "pary" i czas gotowania - 15 minut.
podawaj gotową rybę ze świeżymi ziołami i plasterkiem cytryny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sum - 126 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g