sum w powolnej kuchence na parze

pyszne i zdrowe danie dla koneserów zdrowego odżywiania. Często gotuję ryby. Szczególnie podoba mi się gotowana na parze Sum. Okazuje się tak delikatny i lekki, że po prostu rozpływa się w ustach! Jeśli wolisz lekkie i niskokaloryczne potrawy, ten przepis jest dla ciebie.
TajasikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 16 g
tłuszcze 18 % 4 g
węglowodany 9 % 2 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

tym razem gotujemy steki rybne.

rozmrażamy je, odcinamy płetwy, spłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy na folii.

w Spodku wymieszaj pieprz, sól, proszek imbirowy i suszoną bazylię.

pocieramy steki z sum otrzymaną pikantną mieszanką, posypujemy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

posiekaj koperek, posyp rybę.

połóż rybę w folii na sitku przeznaczonym do gotowania na parze, wybierz tryb "pary" i czas gotowania - 15 minut.

podawaj gotową rybę ze świeżymi ziołami i plasterkiem cytryny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sum - 126   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy