zupa gryczana w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Możesz wziąć dowolne inne części kurczaka.
Krok 2:
Posiekaj cebulę i marchewkę. Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb smażenia, 140 stopni, przez 20 minut. Włóż warzywa, wymieszaj. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 10 minut.
Krok 3:
Kroimy udko na małe kawałki, kładziemy je na warzywach, lekko solimy. Wymieszaj, zamknij pokrywę i gotuj do sygnału.
Krok 4:
Obierz ziemniaki i pokrój w drobną kostkę, umyj kaszę gryczaną. Włóż do miski.
Krok 5:
Napełnij gorącą wodą, dodaj sól i przyprawy. Zamknij pokrywę, Przełącz Multicooker na tryb Zupy(domyślnie godzina).
Krok 6:
Pięć minut przed końcem reżimu posyp zupę posiekanym koperkiem.
Krok 7:
A potem rozlewamy talerze i wzywamy wszystkich do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Kasza gryczana - 313 kcal/100g