ryba w folii w powolnej kuchence

z niesamowitego smaku tej ryby wszyscy będą zachwyceni. Okazuje się, że soczysta, smaczna ryba!
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 11 % 1 g
55 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
najpierw zetrzyj umyte i obrane marchewki na grubej tarce. pokrój cytrynę w pierścienie. Opłucz rybę pod bieżącą wodą i pokrój na porcje.
weź arkusz folii. na folii wyłożyć & nbsp;startą marchewkę. Na niej-cytryna w kręgach. Na wierzchu cytryny-kawałki ryby.
oddzielnie wymieszaj majonez ze śmietaną i przykryj rybą tym sosem. Zawiń folię.
na dnie wolnowaru wlej trochę wody i umieść miskę do gotowania na parze na wierzchu. Połóż folię z rybą na misce. I ustaw multi w trybie "Gotowanie na parze" na 30 minut.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy