zupa ryżowa w powolnej kuchence z kurczakiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowane produkty. Myjemy ryż do czystej wody. Zajmuje mi to 3-4 razy
Krok 2:
Mam dziś skrzydła-pocięte na kawałki. Możesz użyć dowolnej części kurczaka-pokroić na małe kawałki .
Krok 3:
Cebulę kroję w kostkę
Krok 4:
Marchew na tarce
Krok 5:
Ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 6:
Wkładamy wszystko do miski multicookera. Napełnij wodą. Dodaj sól, przyprawy do smaku. Ustaw tryb & quot; zupa / gotowanie & quot; 30 minut.
Krok 7:
Czekamy, aż się przygotuje. Otwórz pokrywkę - i ciesz się widokiem i aromatem.
Krok 8:
Pyszne z grzankami lub białym chlebem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g