miodowy dywan w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz suszone śliwki i zalej wrzącą wodą, odstaw na bok.
2. Orzechy włoskie obrać, trochę posiekać.
3. Do uzyskania jednolitej konsystencji zagnieść ciasto: wymieszać jajka, miód. Dodaj mąkę, zmiękczone masło i sodę. Możesz zagnieść ciasto rękami lub mikserem.
3. Pod koniec procesu dodaj suszone śliwki i orzechy. Zostaw trochę orzechów do dekoracji ciasta.
4. Umieść ciasto w zamrażarce, aby trochę zamarzło (na około pół godziny).
5. Nasmaruj miskę multicookera olejem i zetrzyj do niej ciasto na grubej tarce. Ta sztuczka nadaje ciastu lekkości.
6. Gotuj ciasto w powolnej kuchence w trybie "Pieczenia" przez około godzinę.
7. Połóż gotowe ciasto na talerzu, udekoruj orzechami i podawaj!
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g