zupa w puszkach w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę
Krok 4:
Warzywa włożyć do miski multicookera, wlać olej roślinny. Ustaw program & quot; smażenie & quot;, CZAS 15 min. smażyć warzywa.
Krok 5:
Spłucz kaszę.
Krok 6:
Przetwory rybne rozgnieć widelcem.
Krok 7:
Dodaj kaszę i rybę do smażonych warzyw. Sól, pieprz. Dodaj wodę.
Krok 8:
Ustaw program & quot; zupa & quot;, czas 1 godz.
Krok 9:
Obierz i pokrój ziemniaki. Włóż do multicookera na 35 minut.przed końcem gotowania. 10 minut przed końcem dodaj liść laurowy.
Krok 10:
Opłucz zieloną cebulę i posiekaj.
Krok 11:
Po zakończeniu programu wlej cebulę do miski multicookera. Odstaw na 10-15 minut.
Krok 12:
Wlej zupę do misek i możesz cieszyć się pyszną, rybną zupą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g