zupa w puszkach w powolnej kuchence

Przygotowanie tej jasnej zupy rybnej nie wymaga wiele wysiłku. Ta zupa może być sklasyfikowana jako "wiejska", a jeśli w kraju jest Multicooker, to po prostu idealna opcja. Przygotowanie jest dość proste, a zielenie dodadzą potrawie jasności i smaku. Oczywiście możesz obejść się bez zielonej cebuli, zastąpić ją na przykład koperkiem lub pietruszką. Nie możesz w ogóle dodawać zieleni. Zupa rybna, sama w sobie pożywna i zdrowa, rozgrzeje się w niesprzyjające dni, rozweseli i wzmocni.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 62 % 8 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i pokrój cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa włożyć do miski multicookera, wlać olej roślinny. Ustaw program & quot; smażenie & quot;, CZAS 15 min. smażyć warzywa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Spłucz kaszę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przetwory rybne rozgnieć widelcem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj kaszę i rybę do smażonych warzyw. Sól, pieprz. Dodaj wodę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ustaw program & quot; zupa & quot;, czas 1 godz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Obierz i pokrój ziemniaki. Włóż do multicookera na 35 minut.przed końcem gotowania. 10 minut przed końcem dodaj liść laurowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Opłucz zieloną cebulę i posiekaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po zakończeniu programu wlej cebulę do miski multicookera. Odstaw na 10-15 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej zupę do misek i możesz cieszyć się pyszną, rybną zupą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makrela konserwowa - 317   kcal/100g

Podobne przepisy