ciasto wolnowarowe bez jajek

cudowne, delikatne ciasto na rustykalnej serwatce i bez jajek. Do przygotowania tego ciasta lepiej jest użyć naturalnej, rustykalnej serwatki, na serwatce kupionej w sklepie okazuje się gorzej. Jajka nie są potrzebne w tym przepisie, a jako nadzienie można użyć dowolnego przecieru owocowego lub dżemu. I możesz podać na stole bez nadzienia, kto lubi. Oczywiście Multicooker poradzi sobie z przygotowaniem takiego ciasta
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 32 % 17 g
węglowodany 62 % 33 g
289 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do ciasta

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj wszystkie produkty za pomocą miksera (możesz użyć trzepaczki)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nie dostaliśmy gęstego ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj miskę wolnowaru olejem i wlej ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Unowocześnij program & quot; pieczenie & quot;, czas 1 godz. 10 min. poczekaj na wykonanie programu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowość do sprawdzenia drewnianym patyczkiem. Wytrząśnij ciasto z miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ostudzić ciasto i pokroić na 2 ciasta

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do nadzienia używamy musu jabłkowego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść nadzienie między ciastami, posyp ciasto cukrem pudrem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokroić na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mus jabłkowy - 68   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy