zupa wołowa w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do przygotowania zupy
Krok 2:
Włóż wołowinę do miski multicookera, zalej wodą i ustaw w trybie "duszenie" na 1 godzinę. Po godzinie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki do powstałego bulionu i ustaw w trybie "duszenie" na kolejną 1 godzinę.
Krok 3:
Spłucz kaszę gryczaną i wyślij do zupy.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, drobno posiekaj cebulę, wyślij wszystko do zupy, dodaj sól, dodaj liść laurowy, Zamknij powolną kuchenkę i poczekaj na zakończenie gotowania.
Krok 5:
Zupa gotowa . Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g