dżem jabłkowy z jabłek w powolnej kuchence

nadaje się do ciast i ciast lub po prostu z bułką i mlekiem. Nadaje się do ciast i ciast lub po prostu z miękką bułką i mlekiem.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 40 g
164 kcal
IG: 18 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić dżem jabłkowy z jabłek w powolnej kuchence? Produkty, których potrzebujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jabłka w cienkie plasterki, włóż do multicookera, cały czas wkładam pełną miskę, aby tylko pokrywa się zamknęła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zasypać cukrem, cukier najlepiej wsypać na środek, po napełnieniu miski jabłkami do połowy, ustawić w trybie & quot; duszenie" na 2 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać na gorąco do czystych słoików, zwinąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy