kaczka z ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozłóż kaczkę na duże kawałki, umyj i wysusz.
2. Oczyść i umyj warzywa, wszystko grubo posiekaj. Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
3. Wymieszaj majonez, sos pomidorowy, ocet i przyprawy, dodaj sól i dobrze posmaruj kaczkę tą mieszanką. Wyślij mięso do wolnowaru. Do mięsa dodaj cebulę, marchewkę i jabłka. Jeśli pozostanie sos z kaczki, włóż go również do miski. Dobrze wszystko wymieszaj.
4. Zainstaluj patelnię do gotowania na parze na górze, włóż do niej ziemniaki, dodaj sól.
5. Zamknij powolną kuchenkę, ustaw tryb pieczenia na 1 godzinę. Następnie sprawdź mięso pod kątem gotowości. Jeśli się nie ugotujesz, wymieszaj i gotuj więcej.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g