kurczak w powolnej kuchence w rękawie

niesamowicie pyszny kurczak! Wszyscy będą prosić o suplementy! Kurczak w rękawie w powolnej kuchence jest po prostu niesamowity. Mięso jest tak delikatne i smaczne - że zarówno dzieci, jak i dorośli nie odejdą od stołu, dopóki wszyscy nie zjedzą. Przygotowanie jest łatwe i proste, a poza tym, kto jest na diecie - przepis na tego kurczaka jest tylko darem niebios!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 36 % 10 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki. Dobrze umyj tusze kurczaka, osusz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie dobrze zetrzyj tuszę na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami, które lubisz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dobrze zetrzyj majonezem, również na zewnątrz i wewnątrz. I wstaw do lodówki do marynowania przez 30-40 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas marynowania kurczaka zajmiemy się ziemniakami i marchewką. Pokrój ziemniaki na połówki, a marchewki na kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie bierzemy rękaw do pieczenia. Z jednej strony dobrze wiążemy klipsem i ostrożnie wkładamy naszego kurczaka do środka. Rękaw powinien wyglądać tak-specjalne otwory na nim na środku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A ziemniaki i marchewkę można przenieść do miski, w której marynowano kurczaka i dobrze zagnieść w tej marynacie, która pozostała.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie do kurczaka wkładamy ziemniaki i marchewkę do rękawa i zawiązujemy drugi koniec rękawa również specjalnym klipsem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie przenosimy naszego kurczaka w rękawie do miski multicookera, aby & quot; otwory & quot; na rękawie były na górze. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy program & quot; pieczenie" na 2 godziny. Po sygnale zakończenia programu radzę włączyć tryb "podgrzewania" przez co najmniej 20 minut, dzięki czemu mięso będzie jeszcze delikatniejsze i bardziej miękkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po sygnale zakończenia programu bardzo ostrożnie!, aby się nie poparzyć, wyjmujemy naszego kurczaka na talerz, układamy ziemniaki obok siebie, dekorujemy zielenią i wzywamy wszystkich do stołu! Tak więc kurczak i przystawka okazały się razem. Smacznego!

przepis jest dostosowany do powolnej kuchenki o mocy 900 W, A Pojemność miski wynosi 5 litrów. Drogie hostessy, każda zna swoją powolną kuchenkę, jeśli to konieczne, proszę dostosować się do swoich asystentów. Miłego gotowania dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy