skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki. Dobrze umyj tusze kurczaka, osusz.
Krok 2:
Następnie dobrze zetrzyj tuszę na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami, które lubisz.
Krok 3:
Następnie dobrze zetrzyj majonezem, również na zewnątrz i wewnątrz. I wstaw do lodówki do marynowania przez 30-40 minut.
Krok 4:
Podczas marynowania kurczaka zajmiemy się ziemniakami i marchewką. Pokrój ziemniaki na połówki, a marchewki na kostki.
Krok 5:
Następnie bierzemy rękaw do pieczenia. Z jednej strony dobrze wiążemy klipsem i ostrożnie wkładamy naszego kurczaka do środka. Rękaw powinien wyglądać tak-specjalne otwory na nim na środku.
Krok 6:
A ziemniaki i marchewkę można przenieść do miski, w której marynowano kurczaka i dobrze zagnieść w tej marynacie, która pozostała.
Krok 7:
Następnie do kurczaka wkładamy ziemniaki i marchewkę do rękawa i zawiązujemy drugi koniec rękawa również specjalnym klipsem.
Krok 8:
Ostrożnie przenosimy naszego kurczaka w rękawie do miski multicookera, aby & quot; otwory & quot; na rękawie były na górze. Zamykamy pokrywkę i ustawiamy program & quot; pieczenie" na 2 godziny. Po sygnale zakończenia programu radzę włączyć tryb "podgrzewania" przez co najmniej 20 minut, dzięki czemu mięso będzie jeszcze delikatniejsze i bardziej miękkie.
Krok 9:
Po sygnale zakończenia programu bardzo ostrożnie!, aby się nie poparzyć, wyjmujemy naszego kurczaka na talerz, układamy ziemniaki obok siebie, dekorujemy zielenią i wzywamy wszystkich do stołu! Tak więc kurczak i przystawka okazały się razem. Smacznego!
przepis jest dostosowany do powolnej kuchenki o mocy 900 W, A Pojemność miski wynosi 5 litrów. Drogie hostessy, każda zna swoją powolną kuchenkę, jeśli to konieczne, proszę dostosować się do swoich asystentów. Miłego gotowania dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g