ciasto serowe w powolnej kuchence

niesamowity smak, zapach! Zrób to ciasto-zachwyć swoją rodzinę! Dla wszystkich miłośników sera i tych, którzy nie są obojętni na ten produkt-to ciasto podbije Cię od pierwszych minut! Subtelny smak sera i ziół podczas gotowania połączy całą rodzinę, a przy herbacie lub kawie jest po prostu wspaniały. Ugotuj go i uwierz mi, zostaniesz poproszony o gotowanie go codziennie)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 51 % 26 g
węglowodany 25 % 13 g
339 kcal
IG: 7 / 7 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij 4 jajka do głębokiej miski, Posol do smaku i dobrze ubij trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj majonez i ponownie dobrze ubij

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj proszek do pieczenia, mąkę i dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto wyszło jak naleśniki. Odstawimy na 5 minut i zajmiemy się nadzieniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj koperek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystko do miski, dodaj jajko i do smaku chmiel-suneli...

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    ... dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, wlej połowę naszego ciasta, rozłóż nadzienie na wierzchu i wlej pozostałe ciasto na wierzch. Zamykamy pokrywkę multicookera, włączamy tryb & quot; pieczenie" przez 50 minut. 3 minuty przed końcem programu możesz obrócić ciasto od góry do dołu, aby na wierzchu była apetyczna skórka. Ale dosłownie 2-3 minuty, nie więcej. Po sygnale zakończenia programu wyłącz powolną kuchenkę i pozostaw ciasto w misce na co najmniej 5-10 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Za pomocą pojemnika do gotowania na parze wyjmij ciasto i pozwól mu ostygnąć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotowujemy herbatę, kawę, kroimy nasze ciasto i wzywamy wszystkich do stołu! Smacznego!

przepis na Wolnowar o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Drogie hostessy, jeśli to konieczne, dostosuj przepis do swoich asystentów.
Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy