skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Rozbij 4 jajka do głębokiej miski, Posol do smaku i dobrze ubij trzepaczką.
Krok 3:
Dodaj majonez i ponownie dobrze ubij
Krok 4:
Następnie dodaj proszek do pieczenia, mąkę i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Ciasto wyszło jak naleśniki. Odstawimy na 5 minut i zajmiemy się nadzieniem.
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj koperek.
Krok 7:
Włóż wszystko do miski, dodaj jajko i do smaku chmiel-suneli...
Krok 8:
... dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, wlej połowę naszego ciasta, rozłóż nadzienie na wierzchu i wlej pozostałe ciasto na wierzch. Zamykamy pokrywkę multicookera, włączamy tryb & quot; pieczenie" przez 50 minut. 3 minuty przed końcem programu możesz obrócić ciasto od góry do dołu, aby na wierzchu była apetyczna skórka. Ale dosłownie 2-3 minuty, nie więcej. Po sygnale zakończenia programu wyłącz powolną kuchenkę i pozostaw ciasto w misce na co najmniej 5-10 minut
Krok 10:
Za pomocą pojemnika do gotowania na parze wyjmij ciasto i pozwól mu ostygnąć.
Krok 11:
Przygotowujemy herbatę, kawę, kroimy nasze ciasto i wzywamy wszystkich do stołu! Smacznego!
przepis na Wolnowar o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Drogie hostessy, jeśli to konieczne, dostosuj przepis do swoich asystentów.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g