ciasto z dyni w powolnej kuchence

proste i szybkie, ale bardzo smaczne ciasto na wieczorną herbatę! Ciasto z dynią w powolnej kuchence okazuje się bardzo słodkie, smaczne i przytulne. Możesz go podawać schłodzony lub jeszcze ciepły, ze śmietaną, dżemem, miodem. Przygotowanie zajmuje minimum czasu-cała praca jest wykonywana przez technika. Świetna opcja na przyjęcie nieoczekiwanych gości.
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 34 % 21 g
węglowodany 58 % 36 g
332 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Myjemy i myjemy dynię, drobno trzy miąższ w odpowiednim pojemniku.

2. Dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir. Mieszać.

3. Wlać olej, ponownie przeszkadzać.

4. Dodaj jajka, ubij.

5. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do pozostałych składników, ponownie wymieszaj.

6. Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej ciasto.

7. Ustawiamy tryb "Pieczenie", czas wynosi 45 minut.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy