ciasto cytrynowe w powolnej kuchence

aromatyczne wypieki z cytryną pokolorują dzień słonecznymi kolorami . Multicooker jest niezastąpionym pomocnikiem w kuchni, z jego pomocą przygotowuję pyszne wypieki na śniadanie. I po prostu i rodzina się cieszy. A wypieki o niesamowitym aromacie cytryny zamieniają śniadanie w ucztę. Ten deser, o słodko-kwaśnym smaku i aromacie ulubionego cytrusa wszystkich, orzeźwia, orzeźwia i nadaje słoneczne kolory rozpoczynającemu się dniu, nawet przy pochmurnej pogodzie. Jednak kto nie lubi lekkiej kwaskowatości w pieczeniu, może nie dodawać soku, ale po prostu pokroić miąższ, usuwając kości i białe żyły.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 39 % 22 g
węglowodany 53 % 30 g
316 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj cytrynę gorącą wodą i za pomocą tarki usuń skórkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij sok z cytryny, usuń pestki. Jeśli miąższ dostanie się do soku, nie jest straszny, ale nasiona nie mogą dostać się do wypieków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka z cukrem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj zmiękczoną margarynę, skórkę i sok i ponownie wymieszaj mikserem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej miski multicookera.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ustaw program & quot; pieczenie & quot;, Ustaw czas na 1 godz. 10 min.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pozwól powolnej kuchence wykonać program i wyjmij gotowe ciasto.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Lekko sproszkuj cukrem pudrem i pokrój na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy