ciasto cytrynowe w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Dokładnie umyj cytrynę gorącą wodą i za pomocą tarki usuń skórkę.
Krok 3:
Wyciśnij sok z cytryny, usuń pestki. Jeśli miąższ dostanie się do soku, nie jest straszny, ale nasiona nie mogą dostać się do wypieków.
Krok 4:
Ubij jajka z cukrem
Krok 5:
Dodaj zmiękczoną margarynę, skórkę i sok i ponownie wymieszaj mikserem.
Krok 6:
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 7:
Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej miski multicookera.
Krok 8:
Ustaw program & quot; pieczenie & quot;, Ustaw czas na 1 godz. 10 min.
Krok 9:
Pozwól powolnej kuchence wykonać program i wyjmij gotowe ciasto.
Krok 10:
Lekko sproszkuj cukrem pudrem i pokrój na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g