skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tego ciasta Nadaje się gotowany lub pieczony kurczak. Używam grzybów mrożonych. Przed użyciem należy je rozmrozić i spuścić nadmiar płynu.
Krok 2:
Zacznijmy więc robić ciasto od nadzienia. Grzyby rozmrożone. Włącz Multicooker w tryb smażenia i smaż grzyby, aż się zrumienią. Nie zapomnij o soli.
Krok 3:
Podczas smażenia grzybów obierz cebulę i posiekaj. Wyślij cebulę do multicookera. Zapach smażonych grzybów z cebulą przyciąga całą rodzinę do kuchni, która wyczerpuje się w oczekiwaniu na pyszny obiad. Będą musieli jeszcze cierpieć
Krok 4:
Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki. Dodaj do cebuli i grzybów. Smażyć nadzienie na złoty kolor. W razie potrzeby dodaj oleje. Gdy nadzienie jest wystarczająco rumiane, połóż je nie na naczyniu.
Krok 5:
Obierz ziemniaki, osusz je i pokrój w paski. Smażyć na oleju roślinnym w powolnej kuchence. Solić. Gotowe ziemniaki układamy na osobnym naczyniu.
Krok 6:
Czas na test. Woda powinna być zimna, wkładam szklankę wody do zamrażarki, robiąc masło i mąkę.
Krok 7:
Wlej mąkę na deskę (lub stół). Rozprowadzamy tam olej. Solić. Masło kroimy nożem, posypując mąką. Posiekaj, aż uzyskasz okruchy.
Krok 8:
Składamy okruchy ze zjeżdżalnią, w środku robimy wgłębienie. Wyjmujemy wodę z zamrażarki i wlewamy do naszej StuDni. Za pomocą noża zaczynamy ciąć & quot; ściany studni & quot; od wewnątrz mieszając z wodą. Okazuje się, że jest gęsta owsianka. Kontynuuj mieszanie, aż będzie gęsty.
Krok 9:
Kiedy ciasto staje się takie, że nie przykleja się do rąk, zaczynamy je ugniatać. Powinieneś dostać taką kulkę ciasta. Cóż, może nie do końca piłka... ale coś podobnego:)
Krok 10:
I wreszcie dochodzimy do trzeciego etapu - wypełnienia. Nie ma tu nic skomplikowanego, tak jak w pierwszych dwóch etapach. Ogólnie sos się nie zdarza. Możesz bezpiecznie podwoić ilość wypełnienia, będzie jeszcze smaczniejszy i bardziej soczysty.
Krok 11:
Wymieszaj śmietanę z jajkami, aż będzie gładka. Solić.
Krok 12:
Zetrzyj ser na drobnej tarce i dodaj do mieszanki jajeczno-kwaśnej śmietany.
Krok 13:
Włóż ciasto do miski multicookera, wyrównaj je wzdłuż dna, tworząc boki. Najlepiej, jeśli mają około 5 cm wysokości, to nie jest trudne zadanie, jestem pewien, że ci się spodoba.
Krok 14:
W kęsie teścia rozprowadzamy aromatyczne nadzienie z grzybów, cebuli i kurczaka.
Krok 15:
Połóż złote ziemniaki na wierzchu.
Krok 16:
I wypełnij wszystko nadzieniem-weź łyżkę stołową i równomiernie wlej ciasto.
Krok 17:
Piec w powolnej kuchence przez godzinę. Nie zapominaj, że każdy Multicooker jest inny, więc jeśli po godzinie ciasto nie jest gotowe, pieczemy przez kolejne pół godziny. W gotowym cieście wierzch nie powinien być płynny.
Krok 18:
Podawaj ciasto na gorąco. Smacznego!
Zwykle podczas pieczenia ciast w powolnej kuchence wkładam do miski dwa paski pergaminu krzyż na krzyż, aby wygodnie było wyjąć gotowe ciasto. Ale dzisiaj przegapiłam ten moment. Dlatego ciasto najpierw obróciło się na miskę podwójnego kotła, a następnie na talerz. Ciasto jest gęste, więc ta metoda jest również odpowiednia, ale w przypadku ciast z delikatnym blatem polecam użycie pasków pergaminu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g