ciasto w powolnej kuchence z grzybami

możesz połknąć język z takiego pysznego !!! Ciasto z pieczarkami i kurczakiem jest królem wśród ciast ! Danie jest nierealistycznie smaczne, satysfakcjonujące. Po pierwszym kawałku zdajesz sobie sprawę, że jesteś pełny, ale chcesz więcej)) jeśli nie trzymasz się w rękach, wyjście ze stołu będzie bardzo problematyczne. Przygotowanie takiego ciasta wcale nie jest trudne. Jeśli działasz zgodnie z przepisem, wszystko okaże się nawet dla początkujących kucharzy. A jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś takiego ciasta, napraw to niedopatrzenie.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 34 % 14 g
255 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do tego ciasta Nadaje się gotowany lub pieczony kurczak. Używam grzybów mrożonych. Przed użyciem należy je rozmrozić i spuścić nadmiar płynu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zacznijmy więc robić ciasto od nadzienia. Grzyby rozmrożone. Włącz Multicooker w tryb smażenia i smaż grzyby, aż się zrumienią. Nie zapomnij o soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas smażenia grzybów obierz cebulę i posiekaj. Wyślij cebulę do multicookera. Zapach smażonych grzybów z cebulą przyciąga całą rodzinę do kuchni, która wyczerpuje się w oczekiwaniu na pyszny obiad. Będą musieli jeszcze cierpieć

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki. Dodaj do cebuli i grzybów. Smażyć nadzienie na złoty kolor. W razie potrzeby dodaj oleje. Gdy nadzienie jest wystarczająco rumiane, połóż je nie na naczyniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz ziemniaki, osusz je i pokrój w paski. Smażyć na oleju roślinnym w powolnej kuchence. Solić. Gotowe ziemniaki układamy na osobnym naczyniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Czas na test. Woda powinna być zimna, wkładam szklankę wody do zamrażarki, robiąc masło i mąkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej mąkę na deskę (lub stół). Rozprowadzamy tam olej. Solić. Masło kroimy nożem, posypując mąką. Posiekaj, aż uzyskasz okruchy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Składamy okruchy ze zjeżdżalnią, w środku robimy wgłębienie. Wyjmujemy wodę z zamrażarki i wlewamy do naszej StuDni. Za pomocą noża zaczynamy ciąć & quot; ściany studni & quot; od wewnątrz mieszając z wodą. Okazuje się, że jest gęsta owsianka. Kontynuuj mieszanie, aż będzie gęsty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiedy ciasto staje się takie, że nie przykleja się do rąk, zaczynamy je ugniatać. Powinieneś dostać taką kulkę ciasta. Cóż, może nie do końca piłka... ale coś podobnego:)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I wreszcie dochodzimy do trzeciego etapu - wypełnienia. Nie ma tu nic skomplikowanego, tak jak w pierwszych dwóch etapach. Ogólnie sos się nie zdarza. Możesz bezpiecznie podwoić ilość wypełnienia, będzie jeszcze smaczniejszy i bardziej soczysty.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj śmietanę z jajkami, aż będzie gładka. Solić.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce i dodaj do mieszanki jajeczno-kwaśnej śmietany.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż ciasto do miski multicookera, wyrównaj je wzdłuż dna, tworząc boki. Najlepiej, jeśli mają około 5 cm wysokości, to nie jest trudne zadanie, jestem pewien, że ci się spodoba.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W kęsie teścia rozprowadzamy aromatyczne nadzienie z grzybów, cebuli i kurczaka.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż złote ziemniaki na wierzchu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I wypełnij wszystko nadzieniem-weź łyżkę stołową i równomiernie wlej ciasto.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Piec w powolnej kuchence przez godzinę. Nie zapominaj, że każdy Multicooker jest inny, więc jeśli po godzinie ciasto nie jest gotowe, pieczemy przez kolejne pół godziny. W gotowym cieście wierzch nie powinien być płynny.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Podawaj ciasto na gorąco. Smacznego!

ciasto upiekło się późnym popołudniem, ech! oczywiście nie jem po szóstej, ale nie mogłem się oprzeć temu ciastu. Zasady przecież istnieją po to, żeby je łamać ;)

Zwykle podczas pieczenia ciast w powolnej kuchence wkładam do miski dwa paski pergaminu krzyż na krzyż, aby wygodnie było wyjąć gotowe ciasto. Ale dzisiaj przegapiłam ten moment. Dlatego ciasto najpierw obróciło się na miskę podwójnego kotła, a następnie na talerz. Ciasto jest gęste, więc ta metoda jest również odpowiednia, ale w przypadku ciast z delikatnym blatem polecam użycie pasków pergaminu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy