mus jabłkowy w powolnej kuchence na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj jabłka, Wytnij nasiona, usuń łodygi. Skórkę można obrać lub pozostawić, jeśli jabłka są własne, a nie sklepowe.
2. Pokrój jabłka na średnie kawałki, włóż do miski Multicooker. Wlej wodę.
3. Zamknij garnek pokrywką i włącz tryb "duszenie" na 1 godzinę.
4. Przenieś jabłka do miski, ubij blenderem zanurzeniowym, aż będą gładkie.
5. Włóż puree do wolnowaru, włącz ponownie "duszenie", wystarczy 10 minut. Na tym etapie musisz doprowadzić puree do wrzenia.
6. Włóż gotowe gorące puree do małych słoików, koniecznie wysterylizowanych, zwiń pokrywki.
Puree z jabłek na zimę jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g