mus jabłkowy w powolnej kuchence na zimę

całkowicie naturalny produkt! Przydatny zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Bardzo delikatne puree, przygotowane przy minimalnym wysiłku. Wystarczyło przygotować jabłka, ubić je w puree i zwinąć w słoiki. Powolna kuchenka wykonała główną pracę! Możesz gotować tłuczone ziemniaki z kwaśnych jabłek, ale w tym przypadku dodaj do niego cukier - dosłownie 3 łyżeczki. Jeśli puree jest przeznaczone jako deser dla dorosłych, dodaj cynamon - doda to wyrafinowania potrawie.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

1. Umyj jabłka, Wytnij nasiona, usuń łodygi. Skórkę można obrać lub pozostawić, jeśli jabłka są własne, a nie sklepowe.

2. Pokrój jabłka na średnie kawałki, włóż do miski Multicooker. Wlej wodę.

3. Zamknij garnek pokrywką i włącz tryb "duszenie" na 1 godzinę.

4. Przenieś jabłka do miski, ubij blenderem zanurzeniowym, aż będą gładkie.

5. Włóż puree do wolnowaru, włącz ponownie "duszenie", wystarczy 10 minut. Na tym etapie musisz doprowadzić puree do wrzenia.

6. Włóż gotowe gorące puree do małych słoików, koniecznie wysterylizowanych, zwiń pokrywki.

Puree z jabłek na zimę jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy