grzane wino w powolnej kuchence

lubisz przepisy w powolnej kuchence? Weź to do skarbonki). Przepis na Wolnowar-Szybkowar
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
108 kcal
IG: 64 / 0 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie, umyj cytrynę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyciśnij sok z połowy cytryny

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść wszystkie komponenty w multichashu. Podgrzać ~40min

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odcedź i wlej do szklanek z uchwytami lub filiżankami. Dodaj laskę cynamonu, podawaj z owocami. Miłego i ciepłego wieczoru!

Uwaga:
jeśli napój nie jest wystarczająco pikantny, możesz ponownie rozpocząć podgrzewanie do pożądanej cierpkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy