kasza gryczana z gulaszem i grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy kaszę gryczaną i napełniamy 2 szklankami wody. Pozostaw na noc, aby puchnąć.
Krok 2:
Kasza gryczana bardzo dobrze wchłania całą wodę.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę, trzy marchewki na tarce i posiekaj cebulę
Krok 4:
W misce multicookera kładziemy warzywa i gulasz, sól. Dodaj 1/3 szklanki wody.
Krok 5:
Ustaw tryb smażenia i ustaw czas na 15 minut.
Krok 6:
Następnie dodaj kaszę gryczaną i dodaj resztę wody. Mieszać.
Krok 7:
Ustaw tryb smażenia, ustaw czas na 20 minut.
Krok 8:
Dodaj drobno posiekane marynowane grzyby do owsianki i wymieszaj. Pozostaw na podgrzaniu przez 15 minut, aby płatki nasiąkły grzybowym aromatem.
marynowane grzyby można zastąpić pieczonymi. Możesz smażyć je razem z cebulą i marchewką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g