kapuśniak w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce
Krok 3:
I smaż w trybie & quot; pieczenie & quot; lub & quot; smażenie & quot; 10-15 minut (jeśli masz cebulę, również ją smaż)
Krok 4:
W tym czasie siekamy świeżą kapustę
Krok 5:
Ziemniaki pokroić w kostkę
Krok 6:
Pokrój kurczaka na małe kawałki
Krok 7:
Włóż wszystkie składniki do multicookera do marchewki
Krok 8:
Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, sól i ustawiamy tryb & quot; duszenie" na 1,5 godziny
Krok 9:
Po 1,5 godziny zupa jest gotowa! Posyp zieloną cebulą i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g