kapuśniak w powolnej kuchence

bardzo prosta i pyszna zupa! Dla dorosłych i dzieci! Istnieje wiele przepisów na kapuśniak. Zimą i wiosną lepiej gotować kapuśniak z kiszonej kapusty, aw sezonie kapuśniak ze świeżej kapusty jest niezbędnym pierwszym daniem na naszym stole. Kapuśniak w powolnej kuchence jest łatwiejszy do przygotowania i okazuje się równie smaczny jak na kuchence.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 43 % 3 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy marchewki na grubej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I smaż w trybie & quot; pieczenie & quot; lub & quot; smażenie & quot; 10-15 minut (jeśli masz cebulę, również ją smaż)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie siekamy świeżą kapustę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ziemniaki pokroić w kostkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój kurczaka na małe kawałki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystkie składniki do multicookera do marchewki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, sól i ustawiamy tryb & quot; duszenie" na 1,5 godziny

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 1,5 godziny zupa jest gotowa! Posyp zieloną cebulą i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy