pomidory z mieloną piersią z majonezem w powolnej kuchence

uwielbiasz nadziewane warzywa? Nie przegap tego cudownego przepisu! Szybkość gotowania, niedrogi skład produktów Danie dla tych, którzy lubią duszone warzywa, pochodzi z serii gołąbków lub nadziewanej papryki. Jedyną rzeczą, którą następnym razem zmienię, jest dodanie ryżu do nadzienia. Myślę, że tak będzie lepiej. Bardzo lubię warzywa na surowo, pieczone i duszone. Dlatego wraz z pojawieniem się multicookera w domu bardzo często je gotuję. Toon gotuje bardzo szybko, ponieważ działa w trybie szybkowaru. Dlatego czasami okazuje się, że etap przygotowawczy trwa dłużej niż bezpośrednie przygotowanie samego dania. Tym razem tak się stało.
JulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 29 % 5 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc ugotujemy pomidory w powolnej kuchence nadziewane mielonym kurczakiem. Najpierw zajmijmy się pomidorami. Wycinamy z nich czapki, wycinamy łodygę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz uwolnij pomidory z miąższu, pozostaw tylko ramkę, w której będzie nadzienie. Przygotowujemy sos. Wszystko, co dostaliśmy z pomidorów, siekamy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj połowę cebuli i czosnku, możesz dodać trochę chili. Smażyć wszystko na oliwie z oliwek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż miąższ pomidorów, usmaż. Dodaj sól, cukier, bazylię, ocet balsamiczny i pozostaw do duszenia do miękkości. Możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Należy pamiętać, że nadziewane pomidory dadzą sok, co oznacza, że sos, w którym będą duszone, powinien być bardzo nasycony solą-cukrem, może nawet lekko solonym

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas duszenia sosu zajmijmy się mięsem mielonym. Połowę piersi z kurczaka kroimy i wysyłamy do blendera

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz sól mielona, pieprz, dodaj przyprawy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Niestety nie miałem zieleni, wsypałem suszoną bazylię i natkę pietruszki. Ale oczywiście preferowane są świeże warzywa. Tutaj dodajemy posiekaną bratnią duszę cebuli

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wkładamy mięso mielone do kubków pomidorowych

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj majonezem na wierzchu (można go zastąpić kwaśną śmietaną), przykryj pokrywkami pomidorów

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wracamy do sosu. Wlej go do blendera, puree. Przepuszczamy powstały przecier przez sito, uwalniając w ten sposób nasiona i cząstki stałe. Wlej puree do miski Multicooker. Radzę nie rozcieńczać tłuczonych ziemniaków wodą, ponownie dlatego, że pomidory dadzą sok i rozcieńczą SOS

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż nadziewane pomidory do miski z sosem, włóż liść laurowy. Zamykamy Multicooker pokrywką. Ustawiam tryb & quot;gaszenie & quot; tylko na 10 minut, więc mam szybkowar i ciśnienie będzie wysokie. Myślę, że w zwykłej powolnej kuchence czas należy zwiększyć co najmniej 2 razy

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    To właściwie wszystko. Pomidory w powolnej kuchence nadziewane mielonym kurczakiem są gotowe

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Moim zdaniem danie się udało. Najważniejsze, aby nie prześwietlić, aby pomidory pozostały nienaruszone, w końcu są bardzo delikatne. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy