skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc ugotujemy pomidory w powolnej kuchence nadziewane mielonym kurczakiem. Najpierw zajmijmy się pomidorami. Wycinamy z nich czapki, wycinamy łodygę
Krok 3:
Teraz uwolnij pomidory z miąższu, pozostaw tylko ramkę, w której będzie nadzienie. Przygotowujemy sos. Wszystko, co dostaliśmy z pomidorów, siekamy
Krok 4:
Drobno posiekaj połowę cebuli i czosnku, możesz dodać trochę chili. Smażyć wszystko na oliwie z oliwek
Krok 5:
Rozłóż miąższ pomidorów, usmaż. Dodaj sól, cukier, bazylię, ocet balsamiczny i pozostaw do duszenia do miękkości. Możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Należy pamiętać, że nadziewane pomidory dadzą sok, co oznacza, że sos, w którym będą duszone, powinien być bardzo nasycony solą-cukrem, może nawet lekko solonym
Krok 6:
Podczas duszenia sosu zajmijmy się mięsem mielonym. Połowę piersi z kurczaka kroimy i wysyłamy do blendera
Krok 7:
Teraz sól mielona, pieprz, dodaj przyprawy.
Krok 8:
Niestety nie miałem zieleni, wsypałem suszoną bazylię i natkę pietruszki. Ale oczywiście preferowane są świeże warzywa. Tutaj dodajemy posiekaną bratnią duszę cebuli
Krok 9:
Wkładamy mięso mielone do kubków pomidorowych
Krok 10:
Nasmaruj majonezem na wierzchu (można go zastąpić kwaśną śmietaną), przykryj pokrywkami pomidorów
Krok 11:
Wracamy do sosu. Wlej go do blendera, puree. Przepuszczamy powstały przecier przez sito, uwalniając w ten sposób nasiona i cząstki stałe. Wlej puree do miski Multicooker. Radzę nie rozcieńczać tłuczonych ziemniaków wodą, ponownie dlatego, że pomidory dadzą sok i rozcieńczą SOS
Krok 12:
Włóż nadziewane pomidory do miski z sosem, włóż liść laurowy. Zamykamy Multicooker pokrywką. Ustawiam tryb & quot;gaszenie & quot; tylko na 10 minut, więc mam szybkowar i ciśnienie będzie wysokie. Myślę, że w zwykłej powolnej kuchence czas należy zwiększyć co najmniej 2 razy
Krok 13:
To właściwie wszystko. Pomidory w powolnej kuchence nadziewane mielonym kurczakiem są gotowe
Krok 14:
Moim zdaniem danie się udało. Najważniejsze, aby nie prześwietlić, aby pomidory pozostały nienaruszone, w końcu są bardzo delikatne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g