owsianka jęczmienna w powolnej kuchence mlecznej według klasyki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymagane produkty.
Krok 2:
Dokładnie opłucz płatki i wlej je do miski wolnowaru.
Krok 3:
Następnie dodaj sól i cukier do smaku.
Krok 4:
Włóż kawałek masła.
Krok 5:
Napełnij wszystkie składniki mlekiem.
Krok 6:
Ustaw tryb & quot; owsianka mleczna & quot; / & quot; owsianka" na 25 minut.
Krok 7:
Serwujemy to pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g