owsianka jęczmienna w powolnej kuchence mlecznej według klasyki

zdrowa i smaczna owsianka w zaledwie pół godziny! Owsianka jest przygotowywana bardzo prosto i szybko,wrzuciłem wszystko do multicookera i możesz spać przez kolejne pół godziny. Niestety nie miałem czasu spróbować, bardzo szybko zjadłem.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 54 % 13 g
130 kcal
IG: 31 / 69 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymagane produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie opłucz płatki i wlej je do miski wolnowaru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj sól i cukier do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż kawałek masła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wszystkie składniki mlekiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ustaw tryb & quot; owsianka mleczna & quot; / & quot; owsianka" na 25 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Serwujemy to pyszne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jęczmień zwinięty jasny - 349   kcal/100g
  • Jęczmień szkocki - 348   kcal/100g
  • Kasza jęczmienna - 343   kcal/100g
  • Płatki jęczmienne - 315   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy