zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami w powolnej kuchence

Popularne obfite danie z radzieckiej jadalni! Wspaniały przepis na przygotowanie wspaniałej zapiekanki ziemniaczano-grzybowej, która z pewnością wszystkim się spodoba i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 61 % 11 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną zapiekankę ziemniaczaną z grzybami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Niezbyt drobno posiekaj trzysta gramów pieczarek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłożyć pokrojone pieczarki do smażenia w powolnej kuchence, dodając do smaku olej roślinny, który dobrze rozprowadzamy na nim pędzlem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój niezbyt drobno dwie główki cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekaną cebulę do powolnej kuchenki do grzybów.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj grzyby z cebulą i smaż przez około dwadzieścia minut, nie zapominając o mieszaniu szpatułką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj pięć ziemniaków na grubej tarce do głębokiej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wcieramy również jedną marchewkę na grubej tarce do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozbij dwa jaja kurze do miski z warzywami i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj mieszankę papryki i sól do miski z jednorodną masą warzywną do smaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż jednorodną masę warzywną z jajkiem z dużej miski do multicookera i dokładnie wymieszaj, dobrze naciśnij łopatką.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włącz Multicooker w trybie pieczenia i zamknij pokrywkę, gotuj zapiekankę przez czterdzieści minut, a następnie pozwól zapiekance potnieć się przez dwadzieścia minut, gdy Multicooker jest wyłączony.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowaną zapiekankę przenosimy na talerz i podajemy do stołu ze śmietaną do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

danie z radzieckiej jadalni-pyszna zapiekanka z ziemniaków z grzybami! Pamiętasz, począwszy od przedszkola, a skończywszy na stołówce w przedsiębiorstwach, w menu było wiele potraw, które były rozchwytywane przede wszystkim? Próbowałeś przyjść wcześniej,żeby to mieć? Udało nam się znaleźć przepis na jeden z nich. Nie będę cię dręczyć, to zapiekanka ziemniaczana z grzybami! Zwykłe składniki, trochę wolnego czasu i "woo-a-la", pyszne i satysfakcjonujące danie jest już na twoim stole. Potrawy z ziemniakami są gotowane, smażone, duszone, pieczone, można gotować tłuczone ziemniaki, można gotować zapiekankę z mięsem, grzybami lub różnymi warzywami. Oferujemy przepis na bardzo delikatną, satysfakcjonującą i niesamowicie smaczną zapiekankę ziemniaczaną z grzybami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy