skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną zapiekankę ziemniaczaną z grzybami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Niezbyt drobno posiekaj trzysta gramów pieczarek.
Krok 3:
Rozłożyć pokrojone pieczarki do smażenia w powolnej kuchence, dodając do smaku olej roślinny, który dobrze rozprowadzamy na nim pędzlem.
Krok 4:
Pokrój niezbyt drobno dwie główki cebuli.
Krok 5:
Dodaj posiekaną cebulę do powolnej kuchenki do grzybów.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj grzyby z cebulą i smaż przez około dwadzieścia minut, nie zapominając o mieszaniu szpatułką.
Krok 7:
Zetrzyj pięć ziemniaków na grubej tarce do głębokiej miski.
Krok 8:
Wcieramy również jedną marchewkę na grubej tarce do miski.
Krok 9:
Rozbij dwa jaja kurze do miski z warzywami i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 10:
Dodaj mieszankę papryki i sól do miski z jednorodną masą warzywną do smaku.
Krok 11:
Rozłóż jednorodną masę warzywną z jajkiem z dużej miski do multicookera i dokładnie wymieszaj, dobrze naciśnij łopatką.
Krok 12:
Włącz Multicooker w trybie pieczenia i zamknij pokrywkę, gotuj zapiekankę przez czterdzieści minut, a następnie pozwól zapiekance potnieć się przez dwadzieścia minut, gdy Multicooker jest wyłączony.
Krok 13:
Gotowaną zapiekankę przenosimy na talerz i podajemy do stołu ze śmietaną do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
danie z radzieckiej jadalni-pyszna zapiekanka z ziemniaków z grzybami! Pamiętasz, począwszy od przedszkola, a skończywszy na stołówce w przedsiębiorstwach, w menu było wiele potraw, które były rozchwytywane przede wszystkim? Próbowałeś przyjść wcześniej,żeby to mieć? Udało nam się znaleźć przepis na jeden z nich. Nie będę cię dręczyć, to zapiekanka ziemniaczana z grzybami! Zwykłe składniki, trochę wolnego czasu i "woo-a-la", pyszne i satysfakcjonujące danie jest już na twoim stole. Potrawy z ziemniakami są gotowane, smażone, duszone, pieczone, można gotować tłuczone ziemniaki, można gotować zapiekankę z mięsem, grzybami lub różnymi warzywami. Oferujemy przepis na bardzo delikatną, satysfakcjonującą i niesamowicie smaczną zapiekankę ziemniaczaną z grzybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g