skład / składniki
metoda gotowania
ryby lodowe znajdują się w sklepach schłodzone i zamrożone. Oczywiście pierwsza opcja jest preferowana, ale nie zawsze jest dostępna. Schłodzone ryby należy tylko umyć, w razie potrzeby wyczyścić. Wskazane jest powolne rozmrażanie zamrożonego przed gotowaniem, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Na przykład, jeśli ryba jest planowana na obiad, musisz ją przenieść rano i zostawić tam na cały dzień.
więc umyj rybę, lekko osusz wilgoć ręcznikiem papierowym. Nie musisz odcinać głowy,ale jeśli chcesz, możesz. Następnie przenosimy tusze do dużego pojemnika, posypujemy je solą i czarnym pieprzem (w razie potrzeby nie można ich używać). Lepiej jest zmielić czarny pieprz bezpośrednio podczas gotowania-to nada rybie wyjątkowy, nieporównywalny aromat. Możesz użyć innych przypraw, jeśli chcesz. Lub posyp rybę pachnącymi ziołami. Takich jak na przykład tymianek lub mieszanka prowansalskich, włoskich ziół. Pocieramy ryby przyprawami i solą ze wszystkich stron, w tym wewnątrz tuszy.
wlej trzy szklanki wody do multicookera, Ustaw ruszt parowy, który smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Rozłóż przygotowane tusze na grillu, a następnie zamknij Multicooker pokrywką. Ustawiamy tryb "na parę", czas wynosi 8 minut. Mięso Lodowej ryby jest bardzo delikatne, dlatego nie zaleca się dłuższego gotowania.
pozostaje tylko poczekać na sygnał zakończenia programu, a ryby można wyjąć z multicookera i podać do stołu, serwując według własnych upodobań. Możesz polać gotową rybę sokiem z cytryny, ale niekoniecznie - tutaj skupiamy się na osobistych preferencjach.
delikatna ryba ze śnieżnobiałym mięsem prawie bez kości jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ice Fish - 90 kcal/100g