ryba lodowa w powolnej kuchence

zdrowa Kolacja bez większych kłopotów i bardzo szybko! Ryba lodowa w powolnej kuchence jest przygotowywana na różne sposoby, a ten przepis sugeruje gotowanie tej niezwykłej ryby na parze. To właśnie ta metoda gotowania pozwala zachować maksimum składników odżywczych w produkcie. Ryby gotowane na parze można podawać z różnymi sosami, świeżymi ziołami, kawałkami świeżych warzyw. I możesz przygotować przystawkę do ryb z gotowanych na parze warzyw lub zbóż, na przykład ryżu.
Sarka @Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 17 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
88 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

ryby lodowe znajdują się w sklepach schłodzone i zamrożone. Oczywiście pierwsza opcja jest preferowana, ale nie zawsze jest dostępna. Schłodzone ryby należy tylko umyć, w razie potrzeby wyczyścić. Wskazane jest powolne rozmrażanie zamrożonego przed gotowaniem, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Na przykład, jeśli ryba jest planowana na obiad, musisz ją przenieść rano i zostawić tam na cały dzień.

więc umyj rybę, lekko osusz wilgoć ręcznikiem papierowym. Nie musisz odcinać głowy,ale jeśli chcesz, możesz. Następnie przenosimy tusze do dużego pojemnika, posypujemy je solą i czarnym pieprzem (w razie potrzeby nie można ich używać). Lepiej jest zmielić czarny pieprz bezpośrednio podczas gotowania-to nada rybie wyjątkowy, nieporównywalny aromat. Możesz użyć innych przypraw, jeśli chcesz. Lub posyp rybę pachnącymi ziołami. Takich jak na przykład tymianek lub mieszanka prowansalskich, włoskich ziół. Pocieramy ryby przyprawami i solą ze wszystkich stron, w tym wewnątrz tuszy.

wlej trzy szklanki wody do multicookera, Ustaw ruszt parowy, który smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Rozłóż przygotowane tusze na grillu, a następnie zamknij Multicooker pokrywką. Ustawiamy tryb "na parę", czas wynosi 8 minut. Mięso Lodowej ryby jest bardzo delikatne, dlatego nie zaleca się dłuższego gotowania.

pozostaje tylko poczekać na sygnał zakończenia programu, a ryby można wyjąć z multicookera i podać do stołu, serwując według własnych upodobań. Możesz polać gotową rybę sokiem z cytryny, ale niekoniecznie - tutaj skupiamy się na osobistych preferencjach.

delikatna ryba ze śnieżnobiałym mięsem prawie bez kości jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ice Fish - 90   kcal/100g

Podobne przepisy