skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz wymaganą ilość cukru, dodaj jajka
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem w mocną pianę
Krok 3:
Dodaj masło o temperaturze pokojowej
Krok 4:
Dodaj paloną sodę oczyszczoną
Krok 5:
Dodaj przesianą mąkę
Krok 6:
Zagnieść gęste ciasto
Krok 7:
Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić na 30 minut
Krok 8:
Po pół godzinie wyjmij ciasto, podziel na 2 nierówne części
Krok 9:
Wyłóż miskę multicookera pergaminem, pomoże to łatwo usunąć gotowe ciasto bez obracania go. Rozłóż większość ciasta na dnie miski multicookera, jednocześnie tworząc boki o wysokości 3-4 cm.
Krok 10:
Wypełnij dżemem bez sięgania do krawędzi boków. Jeśli dżem jest płynny, wymieszaj go z otrębami pszennymi.
Krok 11:
Z pozostałej części ciasta oderwij małe kawałki rękami i przykryj nimi powierzchnię ciasta
Krok 12:
Piec w trybie & quot; pieczenie & quot; 60 minut + 10 minut
Krok 13:
Po zakończeniu pieczenia pozostaw ciasto w powolnej kuchence bez otwierania przez kolejne 10 minut. Smacznego!
Krok 14:
Wyjmij gotowe ciasto z miski multicookera za końce pergaminu, ostudź, posyp cukrem pudrem.
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g