Śledź w powolnej kuchence na parze

ryba gotowana na parze to delikatne, smaczne, niskokaloryczne danie. Podczas serwowania połóż rybę na liściach sałaty i udekoruj warzywami i cytryną
SanctoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 11 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
106 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty. Aby przygotować ryby zgodnie z tym przepisem, potrzebujemy zrębków do wędzenia, nada rybie specjalny smak. Możesz użyć dowolnej ryby. Oczyść rybę, opłucz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj ulubionymi przyprawami rybnymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zrębki wsypujemy do miski multicookera (wystarczy jedna garść zrębków), napełniamy wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj pojemnik do gotowania na parze olejem roślinnym i włóż do niego przygotowaną rybę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zainstaluj pojemnik z rybą w powolnej kuchence, zamknij pokrywkę i wybierz tryb "Gotowanie na parze" , czas gotowania 20 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po określonym czasie nasza ryba jest gotowa na parze. Smacznego!

ryba gotowana na parze w powolnej kuchence to delikatne, smaczne i niskokaloryczne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy