Śledź w powolnej kuchence na parze
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty. Aby przygotować ryby zgodnie z tym przepisem, potrzebujemy zrębków do wędzenia, nada rybie specjalny smak. Możesz użyć dowolnej ryby. Oczyść rybę, opłucz, skrop sokiem z cytryny i natrzyj ulubionymi przyprawami rybnymi.
Krok 2:
Zrębki wsypujemy do miski multicookera (wystarczy jedna garść zrębków), napełniamy wodą.
Krok 3:
Nasmaruj pojemnik do gotowania na parze olejem roślinnym i włóż do niego przygotowaną rybę.
Krok 4:
Zainstaluj pojemnik z rybą w powolnej kuchence, zamknij pokrywkę i wybierz tryb "Gotowanie na parze" , czas gotowania 20 minut
Krok 5:
Po określonym czasie nasza ryba jest gotowa na parze. Smacznego!
ryba gotowana na parze w powolnej kuchence to delikatne, smaczne i niskokaloryczne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g