suflet jajeczny z szynką w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj powolną kuchenkę i składniki.
Krok 2:
Rozmrozić groszek, osuszyć. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzej olej roślinny w powolnej kuchence i smaż w trybie "mój przepis plus (multipowar)" w temperaturze 160° C szynkę i zielony groszek, około 10 minut.
Krok 3:
Ubij jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem do smaku. Polej mieszanką jajeczną szynkę i groszek.
Krok 4:
Gotuj w trybie "mój przepis plus (multipowar)" w temperaturze 100° C przez 10 minut.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g