suflet jajeczny z szynką w powolnej kuchence

suflet po prostu rozpływa się w ustach, tak delikatny i pyszny. Na śniadanie to samo.
Krystyna BrzeżańskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 68 % 21 g
węglowodany 6 % 2 g
236 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj powolną kuchenkę i składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrozić groszek, osuszyć. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzej olej roślinny w powolnej kuchence i smaż w trybie "mój przepis plus (multipowar)" w temperaturze 160° C szynkę i zielony groszek, około 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem do smaku. Polej mieszanką jajeczną szynkę i groszek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj w trybie "mój przepis plus (multipowar)" w temperaturze 100° C przez 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy