biszkopt prosty w powolnej kuchence

pyszne. Radzę wszystkim. Nawet dziecko sobie z tym poradzi.
Maxim AristarchowAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 11 % 7 g
węglowodany 77 % 49 g
295 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

rozbij jajka, dodaj cukier i wymieszaj mikserem. Dodaj mąkę i wymieszaj. Jeśli chcesz, dodaj rodzynki lub suszone owoce. Nasmaruj miskę Multivarki olejem. Wlać ciasto. I gotujemy w trybie Pieczenia przez 40 minut.
następnie odwróć i gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy