ciasto z zieloną cebulą w powolnej kuchence

Przygotuj pyszne wypieki w powolnej kuchence! Ciasto z zieloną cebulą w powolnej kuchence jest bardzo aromatyczne, miękkie, przewiewne. Możesz podać takie ciasto dla rodziny, a goście nie wstydzą się oferować. Nadzienie jest idealnie dobrane do smaku, doskonale uzupełnia wypieki.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 21 % 10 g
węglowodany 60 % 29 g
248 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 20 min

1. Wlej ciepłą wodę do głębokiej miski, wlej suche drożdże i sól, przesiej mąkę, zagniataj ciasto. Podczas ugniatania dodaj olej roślinny, ugniataj ciasto, aż przestanie przyklejać się do rąk. Gotowe ciasto pozostawia się w misce, przykrywa pokrywką i pozostawia w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około godzinę,po czym ugniata i odstawia na 30 minut.

2. Moja zielona cebula, koperek i kolendra, posiekaj nożem, pokrusz ser, wymieszaj wszystkie składniki nadzienia w jednej misce, sól do smaku.

3. Ciasto dzielimy na dwie części, z których każdą rozwałkujemy na ciasto. Rozłóż połowę nadzienia na środku, podnieś krawędzie i ściśnij, delikatnie rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta, aby było proporcjonalne do średnicy miski Multicooker.

4. Nasmaruj miskę masłem, rozłóż jedno ciasto, wybierz program "Multipovar", temperaturę 160 stopni i czas gotowania - 30 minut. Po sygnale dźwiękowym ostrożnie wyjmij ciasto i odwróć je na drugą stronę, piecz w tym samym trybie przez 10 minut.

5. W ten sam sposób pieczemy inne ciasto, smarujemy gotowe wypieki masłem, kroimy na porcje i podajemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy