skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej ciepłą wodę do głębokiej miski, wlej suche drożdże i sól, przesiej mąkę, zagniataj ciasto. Podczas ugniatania dodaj olej roślinny, ugniataj ciasto, aż przestanie przyklejać się do rąk. Gotowe ciasto pozostawia się w misce, przykrywa pokrywką i pozostawia w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około godzinę,po czym ugniata i odstawia na 30 minut.
2. Moja zielona cebula, koperek i kolendra, posiekaj nożem, pokrusz ser, wymieszaj wszystkie składniki nadzienia w jednej misce, sól do smaku.
3. Ciasto dzielimy na dwie części, z których każdą rozwałkujemy na ciasto. Rozłóż połowę nadzienia na środku, podnieś krawędzie i ściśnij, delikatnie rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta, aby było proporcjonalne do średnicy miski Multicooker.
4. Nasmaruj miskę masłem, rozłóż jedno ciasto, wybierz program "Multipovar", temperaturę 160 stopni i czas gotowania - 30 minut. Po sygnale dźwiękowym ostrożnie wyjmij ciasto i odwróć je na drugą stronę, piecz w tym samym trybie przez 10 minut.
5. W ten sam sposób pieczemy inne ciasto, smarujemy gotowe wypieki masłem, kroimy na porcje i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g