dżem z arbuza w powolnej kuchence
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój arbuza na plasterki, pokrój miąższ, obierz zieloną część skórki ze skórek, pokrój skórki w kostkę.
2. Wlać przygotowane skórki arbuza z cukrem, wymieszać, pozostawić na 30-40 minut.
3. Gdy sok pojawi się w pojemniku, przenieś masę do miski multicookera, wybierz program "duszenie" i ustaw czas gotowania na 1 godzinę.
4. Po około 20 minutach wymieszaj dżem i gotuj, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy, a następnie włóż dżem do wysterylizowanych słoików i zwiń z gotowanymi pokrywkami.
tak pięknie wyszło! A zapach jaki!
smacznego dżemu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skórki arbuza - 18 kcal/100g