dżem z arbuza w powolnej kuchence

taki dżem to po prostu super uczta dla twoich domowych! Dżem ze skórki arbuza pomoże zachować aromat letnich jagód i przypomni wszystkim ulubiony smak arbuza. I z naleśnikami, z białym chlebem i po prostu przekąską z herbatą-niezastąpiona rzecz!
GeRaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 53 g
208 kcal
IG: 0 / 6 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Pokrój arbuza na plasterki, pokrój miąższ, obierz zieloną część skórki ze skórek, pokrój skórki w kostkę.

2. Wlać przygotowane skórki arbuza z cukrem, wymieszać, pozostawić na 30-40 minut.

3. Gdy sok pojawi się w pojemniku, przenieś masę do miski multicookera, wybierz program "duszenie" i ustaw czas gotowania na 1 godzinę.

4. Po około 20 minutach wymieszaj dżem i gotuj, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy, a następnie włóż dżem do wysterylizowanych słoików i zwiń z gotowanymi pokrywkami.

tak pięknie wyszło! A zapach jaki!

smacznego dżemu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skórki arbuza - 18   kcal/100g

Podobne przepisy