kapusta w powolnej kuchence

ugotuj pyszną kapustę w powolnej kuchence! . Wcześniej nie gotowałem często kapusty, ale wraz z pojawieniem się multicookera w mojej kuchni wiele się zmieniło. Teraz gotowanie pysznej kapusty nie jest trudne) Zapraszam wszystkich do gotowania ze mną!
eleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
65 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Mój kawałek wieprzowiny, włóż do miski Multicooker. Jedną marchewkę myjemy, obieramy, wysyłamy w całości po mięsie. Obierz cebulę i kawałek korzenia selera, rozłóż na pozostałych warzywach bez siekania. Wlej wodę, wybierz tryb "Multipowar", ustaw temperaturę na 100 stopni i gotuj przez 1 godzinę.

2. Gotowane mięso wyjmujemy z bulionu, kroimy na małe kawałki i filtrujemy bulion. Pozostałą cebulę obrać, pokroić w kostkę. Obieramy również marchewki, myjemy, pocieramy koreańską tarką do warzyw (lub po prostu słomkami). Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę. Kaszę jaglaną myjemy kilka razy. Smalec przechodzi przez maszynę do mięsa.

3. Rozłóż przygotowane warzywa w bulionie, podnieś temperaturę do 120 stopni, gotuj przez 10 minut. A teraz dodaj kiszoną kapustę (wstępnie wyciśnij), smalec, proso, liść laurowy, pieprz i sól. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne pół godziny. 5 minut przed gotowaniem dodaj posiekaną natkę pietruszki.

to wszystko! Kapusta jest gotowa!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy