skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój kawałek wieprzowiny, włóż do miski Multicooker. Jedną marchewkę myjemy, obieramy, wysyłamy w całości po mięsie. Obierz cebulę i kawałek korzenia selera, rozłóż na pozostałych warzywach bez siekania. Wlej wodę, wybierz tryb "Multipowar", ustaw temperaturę na 100 stopni i gotuj przez 1 godzinę.
2. Gotowane mięso wyjmujemy z bulionu, kroimy na małe kawałki i filtrujemy bulion. Pozostałą cebulę obrać, pokroić w kostkę. Obieramy również marchewki, myjemy, pocieramy koreańską tarką do warzyw (lub po prostu słomkami). Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę. Kaszę jaglaną myjemy kilka razy. Smalec przechodzi przez maszynę do mięsa.
3. Rozłóż przygotowane warzywa w bulionie, podnieś temperaturę do 120 stopni, gotuj przez 10 minut. A teraz dodaj kiszoną kapustę (wstępnie wyciśnij), smalec, proso, liść laurowy, pieprz i sól. Gotuj w tym samym trybie przez kolejne pół godziny. 5 minut przed gotowaniem dodaj posiekaną natkę pietruszki.
to wszystko! Kapusta jest gotowa!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g