pasztet z wątróbki wołowej w powolnej kuchence

najdelikatniejszy pasztet do kanapek! Gotuj i smakuj! . W naszej rodzinie nie jedzą wątroby, chociaż jest to bardzo przydatny produkt. Ale pewnego dnia odwiedzili kumę - częstowała kanapkami z pasztetem. Wszystkim bardzo się podobało! I pasztet z wątroby)) postanowiłem spróbować zrobić taki pasztet - krewni umieli na oba policzki, nawet nie pytali, z czego to pyszne)
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 17 % 5 g
183 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Umyj wątrobę, pokrój na kawałki o dowolnym kształcie i rozmiarze.

2. Obierz cebulę i marchewkę ,zetrzyj na tarce (cebuli nie można zetrzeć, ale pokroić w kostkę).

3. Cebulę smażymy na oleju roślinnym, stosując tryb "smażenia" do miękkości, a następnie dodajemy marchewki.

4. W powstałym smażeniu rozprowadzamy wątrobę, napełniamy mlekiem, gotujemy w trybie "Duszenia" przez 25 minut.

5. Po sygnale dodaj sól i pieprz do smaku.

6. Teraz zmiel gotowane składniki za pomocą blendera do stanu puree.

7. Dodaj masło, ponownie ubij.

delikatny pasztet jest gotowy!

podawaj schłodzone i jedz zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy