ciasto w powolnej kuchence z miodem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ciasto ugniata się w trzy liczby-szybko i łatwo:
- jajka rozbijamy do miski i lekko ubijamy mikserem;
- wlej miód (powinien być płynny, jeśli jest gęsty-rozpuść), wymieszaj;
- wlej olej roślinny, dodaj śmietanę i sodę;
- przesiej mąkę i ubij ciasto mikserem.
nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym i wlej do niej ciasto. Ciasto pieczemy za pomocą programu "Pieczenie" przez 60 minut.
wyjmij ciasto z powolnej kuchenki za pomocą kosza na parę. Poczekaj, aż wypieki trochę ostygną, posyp je cukrem pudrem i możesz skosztować!
zagotuj czajnik i zaparz herbatę - będzie pysznie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g