noworoczne galaretowate mięso wołowe w powolnej kuchence

galaretka bez zmartwień? Gotuj w powolnej kuchence! Uwielbiam galaretkę i to nie tylko jako świąteczne danie, ale po prostu. Jest to obfite i smaczne danie, które zawiera wiele kolagenu tak przydatnego dla kobiecego ciała... Ale po prostu nie zawsze chcesz się z nim bawić. A wraz z zakupem multicookera problem długiego procesu gotowania galaretki zniknął! Spróbuj gotować i Ty.
stefaniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

przede wszystkim moczyć nogi w zimnej wodzie, aby nadmiar krwi zniknął. Okresowo zmieniaj wodę i moczyć, aż woda stanie się przezroczysta.

gdy nogi będą gotowe do gotowania, obierz warzywa. Pokrój marchewkę na 2 części, odetnij ogon cebuli.

umieść nogi i warzywa w misce multicookera, zalej wodą, solą i zamieszaj. Zamknij pokrywkę i ustaw tryb "mięso" na 60 minut.

po sygnale dźwiękowym delikatnie otwórz pokrywę. Połóż nogi na talerzu i odcedź bulion. Oddziel mięso od kości i podziel na włókna. Rozłóż mięso w porcjach, dodaj posiekany czosnek i zioła, zalej bulionem.

odstaw galaretkę do ostygnięcia,a następnie wstaw do lodówki, aż całkowicie stwardnieje (co najmniej 1-1, 5 godziny), po czym można ją podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g
  • Golonki wołowe - 187   kcal/100g

Podobne przepisy